Het BK TIJDRIJDEN

2/6/2021
Een imponerende Yves Lampaert heeft voor eigen volk in Ingelmunster het BK tijdrijden gewonnen. Hij was na een spannende titelstrijd tegen de klok twintig seconden sneller dan ploegmaat en topfavoriet Remco Evenepoel, die tweede werd.
“Is er een schonere coureur dan Yves Lampaert?”

Van bij de start vloog Yves Lampaert over het vlakke parcours, dat hij als zijn broekzak kende. Bij de eerste tussentijd moest topfavoriet Remco Evenepoel al tien seconden goedmaken en die achterstand zou alleen nog maar groter worden.
In eigen gouw was de 30-jarige West-Vlaming over 38 kilometer twintig seconden sneller dan zijn teamgenoot Remco Evenepoel, die als topfavoriet gestart was. Werelduurrecordhouder Victor Campenaerts werd op veertig seconden derde.

Aangemoedigd door vele honderden supporters maakte Lampaert zo z'n eigen droom en die van iedereen in Ingelmunster waar: hij pakte de driekleur. In Ingelmunster is Lampaert koning vandaag. "Dit is echt machtig", straalde Yves Lampaert. "Nooit had ik gedacht dat ik opnieuw Belgisch kampioen tijdrijden zou kunnen worden. Toch niet vandaag. Ik dacht dat een tweede plaats het hoogst haalbare zou zijn. Dat Remco Evenepoel met de titel aan de haal zou gaan, was voor mij een zekerheid. Zelf wou ik gewoon zo dicht mogelijk eindigen."

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL
Bron: Focus WTV & Het Nieuwsblad

Meer nieuws & blogs

August 18, 2021

Brandwerendheid in een notendop.

bekijk meer
May 20, 2021

Artikel: Zwembad Brigitte Becue

bekijk meer
May 12, 2021

Natuursteen verwerkt in de deurkast

bekijk meer