Elke maand vertelt een collega over zijn of haar job inhoud, deze keer was het de beurt aan Stijn.

9/5/2022
Ruimte voor ondernemerschap, dát is ongetwijfeld wat Holvoet typeert

Op vrijdag schoof Stijn aan tafel om zijn verhaal & traject over en bij Holvoet uit de doeken te doen. Onmiddellijk een uniek verhaal, want na een tussenstop van enkele jaren, is Stijn in maart 2020 opnieuw bij Holvoet beland, en maar goed ook.

Eerste keer Holvoet

We moeten al terugkeren naar 1997 om te weten wanneer Stijn de allereerste voet aan wal zette bij Holvoet, toen nog met uitvalsbasis in de Ghistelstraat. Door er elke dag te passeren om naar school en huis te gaan, Stijn woonde echter in dezelfde straat, was langsgaan bij Holvoet echter een kleine moeite.

Als jonge gast, studerend aan het VTI, 7de jaar schrijnwerk (‘oud schrijnwerk' volgens Stijn, wat je zelf wil), klaar voor het échte werk. "Ik passeerde er elke dag en zag me er onmiddellijk een plaatsje hebben."

De keuze om net bij ons binnen te komen was vrij bewust en lijkt – op de dag van vandaag – een logische. Zeker met een bekende meubelfabriek in de familie én de gekozen studierichting was de job in-hout op z’n lijf geschreven.

 

Traject bij Holvoet

Vijfentwintig jaar geleden was van sollicitatieprocedures of strenge selectiecriteria weinig of geen sprake. Direct aan ’t werk, gelijk 't een echte vakman siert. Allereerst om kennis te maken met alle facetten die deel uitmaken van een echte schrijnwerkerij waar reeds toen alles rond maatwerk draaide. Om vervolgens de leiding te krijgen over de CNC machines, welke reeds toen een groot aandeel hadden in de projecten en bijhorend maatwerk. Met meer dan tien jaar ervaring als CNC operator op de teller, doofde het verhaal langzamerhand uit bij Holvoet. Een nieuwe uitdaging, een nieuwe weg inslaan, enfin: iets anders. Met een hele rugzak aan nieuwe ervaringen kwam Stijn terecht op nieuwe plekken en wist hij praktijk met theorie alsmaar beter te combineren.

Bij toenmalige bedrijven meer en meer in de gedaante van werkvoorbereiding, tekenaar & verantwoordelijke productie. Vooral het tekenverhaal inspireert en boeit Stijn het meeste, mede dankzij zelfstudie en volharding wordt het al snel een vakgebied waar hij 't één en 't ander over te vertellen heeft. 

Gelukkig bestaat er zoiets als “oude liefde, roest niet” want vlak voor het pre-coronatijdperk vindt Stijn de weg terug naar Holvoet. Sterker nog, op 3 maart 2020 start zijn tweede 'ambtstermijn' bij Holvoet, maar met een heel vernieuwende aanpak en in een compleet nieuwe omgeving.

Met alle vaardigheden & expertise, onderweg opgedaan, start Stijn als werkvoorbereider, tekenaar & productieverantwoordelijke bij Holvoet. Een hele boterham, dat kan worden beaamd.

 

Functie binnen Holvoet

Een antwoord geven op de vraag wat de functie specifiek inhoudt, blijkt niet zo eenvoudig te zijn. We omschrijven het maar als scharnier (om toch wat in de deuren te blijven) tussen projectteam en atelier.

"Hoe je 't ook draait of keert, de essentie van mijn job is om te fungeren als tussenpersoon tussen productie en projectbeheer. Beide teams moeten met elkaar spreken en af en voel ik me wat Google Translate".

Welke realisatie zal jou altijd bijblijven?

Voor deze vraag was minder voorbereidingstijd nodig. Zonder enige aarzeling staat project BBuro te Brugge met stip op 1. De reden? Een ongezien hoge afwerkingsgraad en een onvoorstelbare tijdsbrok voorbereiding, helemaal zijn ding zo blijkt. We deden er werkelijk álles in eigen beheer, van A tot Z, van trap in de hal tot gouden kraan in de keuken.

Een totaalproject waar Stijn zich als tekenaar helemaal kon uitleven en waar we als team de puntjes op de I hebben gezet. Een subliem interieur om duimen en vingers van af te likken.

"Als we vervolgens dan nog genomineerd worden voor de Schrijnwerk Awards, dan bewijst dit nog maar eens dat we met ons team tot heel veel in staat zijn."

 

Welke waarde bij Holvoet is voor jou het allerbelangrijkste?

“Goh, iets wat door de jaren heen enorm is gegroeid en wat de organisatie Holvoet tegelijk enorm kenmerkt is de ruimte voor ondernemerschap binnen de firma. Eigen inbreng wordt enorm geapprecieerd en werpt ook duidelijk zijn vruchten af.” Hetzij een specifieke voorkeur voor bepaalde software hetzij een nieuwe insteek die de efficiënte ten goede komt. Er wordt in elk geval geluisterd.

In vergelijking met de eerste periode is dit dé grootste vernieuwing binnen de huidige werking van Holvoet, en als iemand het kan weten ... 

"Het feit dat we allen zo nauw met elkaar samenwerken, maakt ons een geoliede machine om onze slogan waar te maken."

 

Wat zou je voor geen geld van de wereld willen missen bij Holvoet?

“Klinkt wellicht heel cliché maar de teambuildings zijn gewoonweg enorm goed georganiseerd en heel origineel. Ze blijven meestal ook enkele jaren in het geheugen gegrift. Jammer genoeg ben ik ook degene die veelal het einde wil meemaken”

Zonder hier al te veel over uit te wijken, kunnen verschillende anonieme bronnen bovenstaande versie van Stijn ongetwijfeld bevestigen.

Bedankt, Stijn.

KLIK DOOR

Meer nieuws & blogs

November 29, 2021

COVID maatregelen - Holvoet

bekijk meer
November 10, 2021

Holvoet genomineerd voor Schrijnwerk Awards 2021

bekijk meer
August 18, 2021

Brandwerendheid in een notendop.

bekijk meer