Artikel: Zwembad Brigitte Becue (Oostende)

20/5/2021
Een officieel wedstrijdbad van 50 meter, een instructiebad met diepe beweegbare bodem voor duikclubs en een recreatief gedeelte. Met die invulling beantwoordt het nieuwe Zwembad Brigitte Becue aan alle noden van zwemmend en watersportend Oostende. En dan hebben we het nog niet over de aantrekkelijke cafetaria, het panoramisch zicht op het golfterrein of de sociale appartementen boven op de sportinfrastructuur …
De architectuur heeft een lichtheid en een open karakter, dat aan elke zijde perfect afgestemd is op de omgeving.

PARTICIPANTEN AAN HET WOORD

Vochtige lucht en chemische invloeden van onder meer chloor. Dat hout en zwembadgebouwen op het eerste gezicht geen vanzelfsprekende combinatie zijn, is algemeen geweten.

Tenzij je de kennis en expertise hebt om het te vertalen naar een complementair verhaal. Holvoet Gebroeders (Ingelmunster) voerde het houten maatwerk uit voor het Zwembad Brigitte Becue.

De binnendeuren in het zwemgedeelte zijn vervaardigd in volkern met PU. Samen met de padoek blokkaders, met arduinen neut, maken deze elementen de deuren resistenter tegen de zwembadlucht. De binnendeuren in de appartementen zijn standaard schilderdeuren.

Daarnaast plaatste Holvoet Gebroeders een aanzienlijk aantal technische deuren, waaronder brandwerende en vochtwerende binnendeuren. De eyecatchers in dit project zijn evenwel het barmeubel en de onthaalbalie. Deze grote interieurelementen zijn opgebouwd uit HPL-platen en af- gewerkt met schuivende glasgehelen en tabletten in massieve eik. Het initiële ontwerp van de architecten werd tijdens een intens voortraject gefinetuned door het complete bouwteam. Holvoet Gebroeders prefa-briceerde maximaal, zodat de assemblage op de werf vlot verliep. Het barmeubel is trouwens volledig afsluitbaar met behulp van rolluiken, die onzichtbaar geïntegreerd zijn in het plafond. Ook die werden geplaatst door de ervaren schrijnwerkers en tot in de puntjes afgewerkt.

LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL
Bron: Bouwen Aan Vlaanderen

Meer nieuws & blogs

August 18, 2021

Brandwerendheid in een notendop.

bekijk meer
June 2, 2021

Het BK tijdrijden passeert!

bekijk meer
May 12, 2021

Natuursteen verwerkt in de deurkast

bekijk meer