Brandwerendheid in een notendop.
Publicatie
August 18, 2021
Leestijd
03' 20"
Tag
#EXPERTISE
Bijlage - Doorverwijzing
Bekijken

Bron: Bouwen Aan Vlaanderen

Het hoeft geen verder betoog dat brandwerende binnendeuren van het allergrootste belang zijn. De wet- en regelgeving wordt echter steeds complexer door de toenemende techniciteit. "België bekrachtigt zijn voortrekkersrol op het vlak van brandveiligheid door volop de EI1-kaart te trekken."

Op middelkorte termijn zal de Belgische brandwetgeving (RF) plaatsmaken voor een Europese brandwetgeving (EI). In deze Europese wetgeving is er sprake van een strenge (EI1) en minder strenge (EI2) interpretatie. België bekrachtigt zijn voortrekkersrol op het vlak van brandveiligheid door volop de EI1-kaart te trekken. Het verschil tussen beide interpretaties schuilt in de testmethode van het brandwerend geheel.

(E) staat voor vlamdichtheid, de eerste voorwaarde voor een brandclassificatie

(I) staat voor thermische isolatie. De thermische isolatie (I), die vroeger in de Franse normen werd aangeduid met de term ‘coupe-feu’, is een criterium dat de temperatuurstijging van de deur aan de beveiligde kant meet. Om deze temperatuurstijging te meten, worden er op verschillende genormeerde plaatsen van de deur thermokoppels aangebracht.

(W) staat voor straling. Een meting van de straling aan de beveiligde kant op 1 meter van het geteste element mag niet meer dan 15 kW/m² bedragen. Dit criterium (W) wordt steeds in kaart gebracht, rekening houdend met het vlamdichtheidscriterium (E).

Onze LinkedIn verhalen
Onze Instagram reels & stories
Onze Facebook posts
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Meest gelezen 2023